Spaarrekeningen vergelijken

spaarrekeningen vergelijken
spaarrekeningen vergelijken

In deze zware financiële tijden hebben we weer kunnen ervaren hoe prettig het is om wat geld achter de hand te hebben. Bijvoorbeeld met een leuke aandelen portefeuille of een gevulde spaarrekening. De laatste maanden van het afgelopen jaar hebben we een stijgende beurs gezien. Met de einde jaar rally is de beurs ongeveer uitgekomen op de beginstand van dat jaar.

Daarmee is de beurs weer op het oude niveau. De mensen met een gevulde spaarrekening hebben minder last gehad van deze financiële crisis. Wel waren de de Nederlanders die na het spaarrekeningen vergelijken naar IJsland waren verhuisd, bijna het schip ingegaan met het volledige spaartegoed. In het vergelijk van de hoogte van de rente was de spaarrekening van icesave een goed optie geleken.
Alleen vanwege die iets hogere rente. Een rentepercentage dat bij het spaarrekeningen vergelijken duidelijk boven het landelijke gemiddelde lag.

Maar toen kwam de klap. Icesave in problemen en op eens bleek dat de bankgarantie niet voor een ongelimiteerd spaarbedrag. Gelukkig sprong de Nederlandsche Bank nog bij. Maar veel houders van een spaarrekening bij icesave hebben het even zwaar gehad.

Opnieuw de spaarrekeningen vergelijken

Maar met de stabiliserende financiële markten en een herstellend vertrouwen in de financiële sector, is een nieuwe periode aangebroken. De banken zijn verplicht geworden om te werken aan een gezonde financiële huishouding en hebben daarmee behoefte aan extra spaargelden. Voor het opbouwen van de reserves. Daarvoor doen de banken weer een beroep op de spaarders onder de Nederlandse bevolking. Met mooie rentetarieven worden de consumenten ertoe verleid om hun spaartegoeden te stallen bij een bank. Echter niet iedere bank biedt dezelfde voorwaarden voor haar spaarrekening. Ook worden niet overal dezelfde rentetarieven gehanteerd.

Blijf de spaarrekeningen vergelijken. De gehanteerde rentepercentages zijn duidelijk lager dan voor het instorten van de markten en het failliet van Icesave. Maar toch zijn er nog wel verschillen te zien. Het kan dus wat betreft de rente alleen al rendabel zijn om spaarrekeningen te vergelijken. Maar let daarnaast ook duidelijk op de voorwaarden. Is het ingelegde geld direct vrij opneembaar of moet je het een minimale periode laten staan. Vaak heb je bij deze laatste variant weer een iets hogere rente maar ben je minder flexibel.

Actieve aanbieders voor spaarrekeningen vergelijken

Op dit moment hebben de volgende banken en/of andere aanbieders promoties lopen ten aanzien van de spaarrekening. Via het menu aan de rechterkant kunnen de kun je eenvoudig de verschillende spaarrekeningen vergelijken. Voor de meeste spaarrekeningen is een aparte pagina’s beschikbaar.

  • Aegon Bank
  • Bank of Scotland
  • Centraal Beheer Beleggen
  • Credit Europe Bank
  • Moneyou
  • Reaal Sparen
  • Westland Utrecht Bank Spaar Online Rekening


(pagina voor het laatst bijgewerkt op 25 maart 2012)